Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

Европейски ден на спорта - 2019

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА - 2019

 

Ученици и учители от ПГТЛП гр. Попово отбелязаха Европейския ден на спорта в училище, който е част от инициативите за отбелязването на Европейската седмица на спорта. Този ден се превърна в празник, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците и здравословния начин на хранене.

Под надслов: „Спортувай и живей здравословно!“ започнаха мероприятията посветени на Европейския ден на спорта. Отбори от VIII, IX, X, XI и XII клас взеха участие в игри със състезателен характер.

В първата игра „Разделно събиране на отпадъци“ учениците научиха правилата за разделното събиране на отпадъци. Най – забавна и най – вкусна се оказа играта „Познай плода“. На участниците в играта бяха предоставени 12 вида плодове, които трябваше да разпознаят със завързани очи. И в тази игра участниците се представиха добре, като не беше разпознат само един плод – физалис, който е колкото интересен, толкова и полезен.

В третата игра – „Пирамида на храненето“ учениците имаха задача да разпределят снимки с хранителни продукти в хранителна пирамида. Всички се справиха отлично, което показа, че учениците знаят кои групи храни трябва да приемат по – често, както и кои да се избягват.

Красиви, вкусни и здравословни бяха платата от плодове, зеленчуци и сандвичи, които представиха участниците от четвъртата игра. Капитаните на отборите презентираха направеното с много настроение и въображение. Всички опитаха от приготвените плата и се оказа, че здравословното може да е и вкусно.

С футболна среща между отборите на IX и X, XI и XII клас продължи празникът. С много положителни емоции и настроение се заредиха учениците, които наблюдаваха футболния мач.

„Спортът е здраве“ бе мотото на организирания велопоход, в който се включиха група от 20 ученици и 3 учители по маршрут Попово – кв. Сеячи – кв. Невски – местност Маринкалъка. За около два часа участниците във велопохода пристигнаха в местността. Сред красивата природа ученици и учители приготвиха вкусен и здравословен обяд от гриловани зеленчуци и риба.

С проведените мероприятия се акцентира върху ползата от двигателната активност, от допълнителните спортни занимания и от воденето на здравословен начин на живот. Създадоха се условия за забавление чрез физическа активност на учениците. Видеоклип от проведените мероприятия, свързани с Европейския ден на спортаАННА ЦОНЕВА

УЧИТЕЛ ПО БЕЛ