Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

Европейски ден на спорта - 2021

Европейски ден на спорта 2021

 

Спортът е здраве. Той е щастие, усмивка, сила и добро настроение.

За поредна година ученици и учители от Иновативна Професионална гимназия по техника и лека промишленост, гр. Попово се включиха в отбелязването на Европейската седмица на спорта Be Active, която е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаването на спорта и физическата активност. Мотото на тазгодишната кампания бе: „Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“. Ученици и учители показаха, че са активни, защото без спорт няма здраве, а без здраве няма бъдеще.

С много усмивки и положителни емоции бе изпълнен денят на всички, които се включиха в организирания велопоход до с. Иванча – екопътека „Голямата река“. Незабравим бе денят и за всички, които спортуваха и се забавляваха сред красивата природа на местността и посетиха „Златния водопад“, чието име е дадено заради цвета на скалите, от които се излива. С проведените мероприятия учениците се увериха, че спортът обучава, спортът възпитава, спортът създава приятелства, които остават за цял живот.

Учениците от Кино клуб ПГТЛП с ръководител г-н Бойко Михайлов, старши учител по история и цивилизации и география и икономика заснеха и монтираха филм за събитието.

Вижте нашите спортистиАННА ЦОНЕВА

УЧИТЕЛ ПО БЕЛ