Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 3 МАРТ 2020 г.

Пътят на свободата, пътят до трети март започва от хайдушките пътеки, минава през нелегалните комитети на дякона Левски, узрява в саможертвата на априлци, изкачва...

НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 3 МАРТ 2020 г.

 

Пътят на свободата, пътят до трети март започва от хайдушките пътеки, минава през нелегалните комитети на дякона Левски, узрява в саможертвата на априлци, изкачва стръмните сипеи на Ботевия Вола, за да достигне до тази свещена дата, трети март – дата, на която България се появи отново на политическата карта на Европа. А само един народ като българския може да оцени какво значи да си свободен. Пътят е дълъг и труден, белязан с мъки и страдания, с борба за достигане до величието на деня – светъл връх в историята на България. За оня исторически връх в борбите на българите за свобода, наречен Шипка, сме длъжни всички да свалим шапки в знак на преклонение за едноминутно мълчание в памет на героите!

В 9.30 часа ученици и учители на ПГТЛП, гр. Попово присъстваха на площад „Александър Стамболийски“ за издигане на националния флаг, а от 10.30 часа поднесоха венци и цветя на Руския паметник, където се проведе заупокойна молитва в памет на загиналите за Свободата на България!

 


КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА


ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО