Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

Наградени зрелостници, показали отлични резултати на национални и международни олимпиади, състезания и конкурси

       Във връзка със 140-тата годишнина от обявяването на Попово за град, на 10.06.2023 г., на тържествена сесия на Общински съвет в Дом на културата „Димо Коларов“, гр. Попово, кметът на общината д-р Людмил Веселинов връчи грамоти и отличия на изявени зрелостници на Професионална гимназия по техника и лека промишленост.

  1. Даниел Найденов Неделчев – класиран на първо място в регионален кръг на националния конкурс по приложна електроника „Мога и зная как“, отлично представяне в проекта „Да бъдеш успешен IT специалист“ с акроним „ITech_Pro“, реализиран в Сарагоса, Испания и разработил дигиталния проект „Автономен робот за почистване на под“.
  2. Венета Велимирова Дончева – класирана на първо място в регионален кръг на националния конкурс по приложна електроника „Мога и зная как“, отлично представяне в проекта „Да бъдеш успешен IT специалист“ с акроним „ITech_Pro“, реализиран в Сарагоса, Испания и разработил дигиталния проект „Изработване на фирмен сайт на пекарна“.
  3. Иван Иванов Иванов – класиран на първо място в регионален кръг на националния конкурс по приложна електроника „Мога и зная как“, отлично представяне в проекта „Да бъдеш успешен IT специалист“ с акроним „ITech_Pro“, реализиран в Сарагоса, Испания и разработил дигиталния проект „Копиращ робот“.
  4. Александра Иванова Недялкова – класирана на първо място в националния конкурс „Млади таланти в модата“, отлично представяне в проекта „Духът на Испания през призмата на България – багри, мода и традиции“, реализиран в Севиля, Испания.
  5. Мелис Фикретова Сюлманова – класирана на първо място в националния конкурс „Млади таланти в модата“, отлично представяне в проекта „Духът на Испания през призмата на България – багри, мода и традиции“, реализиран в Севиля, Испания.

 

КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА
ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО