Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

Награждаване на ученици от ПГТЛП, гр. Попово, участници в международното състезание „БОБЪР“ и олимпиади „КИНГС“

Международното състезание „Бобър“ е за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност. В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България (СМБ) и Института по математика и информатика при БАН (ИМИ–БАН). През 2022 г. състезанието се провежда за две възрастови групи:  5-7 клас и 8-9 клас. В състезанието се включиха 15 ученици от ПГТЛП, гр. Попово, възрастова група 8-9 клас, които се представиха отлично и бяха наградени официално от Началника на РУО Търговище г-жа Елка Станчева и г-жа Маргарита Гаджовска – старши експерт по математика, информатика и ИТ.

В олимпиади „КИНГС“ по български език и литература, математика и английски език на финалния кръг се класираха 15 ученици, които продължават състезанията в кралска лига.

Най-висок резултат в състезанието „Бобър“ (86 точки от 100) и олимпиадата по английски език (90 точки от 100) постигна Йоана Габровска от VIII „а“ клас, а в олимпиадата по български език и литература (88 точки от 100)  и математика (49,5 точки от 50)  отлично се представи Юлиян Иванов от VIII „а“ клас.

Горди сме, че учениците на ПГТЛП, гр. Попово се представиха достойно в международното състезание по информатика и компютърна грамотност „Бобър“ и олимпиади „КИНГС“.

КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА
ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО