Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

Всички Новини

60 години „ЗНАНИЕ И ОПИТ“

На 25.03.2022 г. ПГТЛП, гр. Попово отпразнува 60 години от създаването си, под мотото: 60 години „ЗНАНИЕ И ОПИТ“. Гости на тържеството бяха: г-жа Елка Станчева – началник на регионално управление на образованието, гр. Търговище, г-н Стефан Станчев – началник отдел „Организационно – методическа дейност и контрол“ към регионално управление на образованието, гр. Търговище, г-жа Дарина Димитрова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ към община Попово, експерти от РУО – Търговище, директори на основни и средни училища, представители на фирми и обществени организации, бивши учители и възпитаници на професионалната гимназия...

60 години „ЗНАНИЕ И ОПИТ“

 

На 25.03.2022 г. ПГТЛП, гр. Попово отпразнува 60 години от създаването си, под мотото: 60 години „ЗНАНИЕ И ОПИТ“.

Гости на тържеството бяха: г-жа Елка Станчева – началник на регионално управление на образованието, гр. Търговище, г-н Стефан Станчев – началник отдел „Организационно – методическа дейност и контрол“ към регионално управление на образованието, гр. Търговище, г-жа Дарина Димитрова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ към община Попово, експерти от РУО – Търговище, директори на основни и средни училища, представители на фирми и обществени организации, бивши учители и възпитаници на професионалната гимназия.

„Днес е знаменателен ден – отбелязваме 60 години „ЗНАНИЕ И ОПИТ“. За тези години гимназията преминава през хубави и трудни моменти, през превратностите на времето, но винаги запазва своето име, сплотеност и силна воля на учители и ученици“ – прозвучаха първите думи на водещия, за да започне тържеството, след което бе дадена думата на директора на иновативна ПГТЛП – г-жа Каролина Христова-Маркова, за да сподели какви мисли я вълнуват в този тържествен момент. Тя пожела на всички ученици усърдност и амбиция в овладяване на знания и умения, за да превърнат мечтите си в реалност, да бъдат добри хора и да имат смели мечти. На колегите пожела здраве и неизчерпаеми сили, за да продължи традицията нашето училище да бъде знак за качествено образование, оригиналност и висок професионализъм.

Професионална гимназия по техника и лека промишленост има опит в управление на проекти. Спечелихме и реализирахме следните европейски проекти по програма „Еразъм +“, КД1 Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“.

  1. 2017 г. „Млади професионалисти в информационните и комуникационни технологии“ с акроним „ICTPro“ в Торино, Италия.
  2. 2018 г. „Практики за млади професионалисти“ с акроним „IT PraXis“ в Сицилия, Италия.
  3. 2019 г. „Мода, красота и талант“ в Севиля, Испания.
  4. 2020 г. „Да бъдеш успешен IT специалист“ с акроним „ITech_Pro“ в Сарагоса, Испания.
  5. 2021 г. „Духът на Испания през призмата на България – багри, мода, традиции“ в Севиля, Испания.

Спечелихме и реализирахме следните проекти по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование.

  1. Проект „Да бъдеш моделиер-технолог“.
  2. Проект „Млади професионалисти в електротехниката“.
  3. Проект „Да бъдеш успешен IT специалист“.

С решение № 584 от 2020 г. и № 523 от 2021 г. на Министерски съвет, Професионална гимназия по техника и лека промишленост, гр. Попово е вписана в списъка на иновативните училища. Разработихме и реализираме иновацията „РОБОТИКА И СЕНЗОРНИ СИСТЕМИ“. Въведохме нов учебен предмет „Роботика и сензорни системи“ (X XII клас) по разширена професионална подготовка. Представен беше филма: ,,60 години – знание и опит“.

Празникът продължи с модния спектакъл, осъществен и реализиран с моделите на гимназията, класирани в Националния конкурс „Млади таланти в модата“ и модното ревю „Етно магия“, където водени от желанието да бъдат различни, красиви и авангардни, бъдещите модни дизайнери вплетоха етно орнаменти в съвременни модни облекла.

Много смях и аплодисменти предизвика скечът за човека, който не обича много да отговаря на въпроси, в изпълнение на Драгомир Драганов от XII „а“ клас.

Празникът продължи с песни и танци в изпълнение на ученици от гимназията, а песента „България“ изправи всички гости на крака, пеейки: „Българийо, ти наша майко свята, неземен рай е твойта красота…..“

Животът ще Ви разпръсне по света и всеки ще поеме по своя път. Но където и да отидете, каквото и да стане с вас, в сърцата ви винаги ще остане място за вашето училище, за вашите учители. А думите изричани години наред „И нека ви върви по вода“ – ще отекват в сърцата ви. Защото само там, на прага – със звънеца, със здравеца и менчето с вода, година след година, някой ще изпраща жадни за полети птици и ще вярва в силата на крилете им! Защото Професионална гимназия по техника и лека промишленост беше, е и ще пребъде в годините! Честит празник!

 

Поздравителен адрес от Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий 1882" - гр. Попово
Поздравителен адрес от Община Попово
Поздравителен адрес от г-жа Елка Станчева - Началник РУО гр. Търговище
Поздравителен адрес от Профилирана гимназия "Христо Ботев" - гр. Попово
Поздравителен адрес от Професионална гимназия по земеделие "Н. Пушкаров" - гр. Попово
Поздравителен адрес от Основно училище "Св. Климент Охридски" - гр. Попово
Поздравителен адрес от Основно училище "Любен Каравелов" - гр. Попово
Поздравителен адрес от Основно училище "Христо Ботев" - с. Ломци
Поздравителен адрес от Основнои училище "Отец Паисий" - с. Водица
Поздравителен адрес от Дирекция "Бюро по труда" - гр. Попово
Поздравителен адрес от Професионална техническа гимназия "Цар Симеон Велики" - гр. Търговище
Поздравителен адрес от Професионална гимназия по земеделие - гр. ТърговищеГЮЛХАН АХМЕДОВА

СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО БЕЛ и АЕ