Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

Всички Новини

Регионален форум на тема: „Креативни дигитални създатели – панорама на STEM иновации“

Във връзка с изпълнение на НП „Иновации в действие“, Модул 2 „Форуми за иновации в образованието“, в периода 06 – 08 юни 2023 г. в гр. Попово се проведе  Регионален форум за представяне и мултиплициране на образователни иновации на тема „Креативни дигитални създатели – панорама на STEM иновации“. Организатори на срещата са РУО – Търговище и Професионална гимназия по техника и лека промишленост, гр. Попово, област Търговище. Във форума участват експерти от МОН, началници и експерти от Регионални управления на образованието от Варна, Шумен, Добрич и Търговище, директори и учители на институции от посочените области.

     В началото на форума се проведе виртуална разходка из Център за дигитални създатели „ETech&Art“ чрез интерактивната карта на сайта на ПГТЛП и „Модна фиеста“ с участието на ученици от професии „Модист“ и „Графичен дизайнер“, които представиха модно портфолио – списание, базирано на идейни проекти, класирани на призови места в НС „Млади таланти в модата“ и фламенко рокли при реализиране на Европейски проекти.

     Представени са STEM иновации в средното образование и дигитални проекти. Проведени са дискусии на тема „Иновации в образованието“ и  кръгла маса „STEM иновации“ с модератори проф. д-р Румяна Папанчева, проф. д-р инж. Златинка Казлачева и г-н Невен Боянов – проект Тинузавър.

     Културната програма на форума бе изпълнена с много танци и песни на талантливите ученици на ПГТЛП и организирано посещение на „Дворец на кирилицата“, гр. Плиска.

   Форумът се предаваше на живо през YouTube канал.

   https://www.youtube.com/@nextlevelmedia_bg/live

   https://www.youtube.com/watch?v=OlmsV8NWrCw

   https://www.youtube.com/watch?v=GFi3WRGeoWY

   Програма на Регионален форум на тема: „Креативни дигитални създатели – панорама на STEM иновации“

КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА
ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО