Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

Европейски ден на спорта - 2020

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА

 

Ученици и учители от ПГТЛП гр. Попово отбелязаха Европейския ден на спорта, който е част от инициативите за отбелязването на Европейската седмица на спорта. Този ден се превърна в празник, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците и здравословния начин на хранене.

Под надслов: „Спортувай и живей здравословно!“ започнаха мероприятията посветени на Европейския ден на спорта. 178 ученици от VIII, IX, X, XI и XII клас участваха в поход до Екопътека, с. Иванча.

С футболна среща между отборите на IX и X, XI и XII клас продължи празникът на градския стадион в Попово. С много положителни емоции и настроение се заредиха 50 ученици, които наблюдаваха футболния мач.

„Спортът е здраве“ бе мотото на организирания велопоход, в който се включиха група от 20 ученици и 2 учители по маршрут ПГТЛП – с. Медовина – с. Славяново – с. Баба Тонка – с. Иванча – екопътека. За около два часа участниците във велопохода пристигнаха в местността. Сред красивата природа ученици и учители приготвиха вкусен и здравословен обяд от гриловани зеленчуци и скара.

С проведените мероприятия се акцентира върху ползата от двигателната активност, от допълнителните спортни занимания и от воденето на здравословен начин на живот. Създадоха се условия за забавление чрез физическа активност на учениците.

Учениците от „Кино клуб ПГТЛП“ представиха видеоклип от проведените мероприятия, свързани с Европейския ден на спорта:
Вижте нашите спортистиАННА ЦОНЕВА

УЧИТЕЛ ПО БЕЛ