Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ!

18.02.1873 г., на тази дата един велик българин тръгва по пътя към безсмъртието.

18.02.2023 г. – 150 г. безсмъртие. Безсмъртие на делото, безсмъртие на завета, на мисълта, философията и разбиранията за света. Безсмъртие на въжделенията за свободата.

Учениците от Професионална гимназия по техника и лека промишленост, гр. Попово отдадоха почит пред личността и делото на Безсмъртния Апостол на свободата – Васил Левски, като се включиха в Конкурс за рисунка, есе и рецитал на тема „Народе???“, организиран от Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1882“, гр. Попово. За поредна година те доказаха, че са достойни последователи на Апостола! В конкурса за рисунка ПЪРВО място е присъдено на Владислав Савчев от X „а“ клас. На ВТОРО и ТРЕТО място се наредиха Юзгюр Желилова и Хюлия Джаферова от XI „а“ клас.

В конкурса за есе ТРЕТО място е присъдено на Пламена Цветева Петрова от VIII „а“ клас. Грамоти получиха също учениците: Дияна Петкова и Християн Алексиев от VIII „а“ клас , Полат Рашидов от VIII „б“ клас и Стефания Георгиева от IX „а“ клас. Група „Художествено слово“ в състав: Екатерина Димова, Мерт Сабриев, Селин Ибрямова, Тони Димов, Юлиян Иванов, Росен Атанасов и Симона Атанасова, участвали в рецитала, се класираха на ПЪРВО място.

Представителен блок от ученици и учители на ПГТЛП, гр. Попово изразиха своя дълбок поклон пред Апостола на свободата с поднасяне на венци пред бюст – паметника на Васил Левски в града.

„Роди се и поведе ни в борба, обесен бе, но нивга не умря! Помним те, Дяконе! Поклон!

АННА ЦОНЕВА
СТАРШИ УЧИТЕЛ по БЕЛ