Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЛАДИТЕ ПРОГРАМИСТИ И ГРАФИЧНИ ДИЗАЙНЕРИ В НС „АЗ МОГА ТУК И СЕГА“

Ученици от  ПГТЛП, град Попово участваха в Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“ в град Девин, което се проведе от 31 май до 2 юни, 2024 година. В състезанието премериха сили над 540 ученици от цялата страна, като всички проекти се разработват на място в състезателния ден.

Надпреварата е единствената по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място. Така се поставят учениците в ситуация на реална професионална среда и разработка.

Тази година, категорията с най-много участници беше „Графичен дизайн“ – над 100 ученици от цялата страна. Представители на нашето училище бяха: Виктория Данкова от 9 А клас, Кристиана Иванова от 9 А клас, Анита Цонева от 10 А клас, Владислав Савчев и Симон Савчев от 11 А клас  – категория „Графичен дизайн“.      

В категория „Game Dev“ също имаше участници от нашето училище. Мерт Сабриев и Христиан Великов от 9 А клас участваха като екип в състезанието. Със съчетание между технически показатели и представяне пред аудитория, възпитаниците на ПГТЛП, град Попово, успяха да покажат какво могат и се представиха достойно на националното състезание в категорията, в която участваха.            

С тях бяха и ръководителите им инж. Християн Иванов и худ. Никола Николов. Изключително сме горди от представянето на младите умове и с нетърпение очакваме състезанието догодина, за да можем да покажем на какво още сме способни.

 

 

ИНЖ. ХРИСТИЯН ИВАНОВ

ХУД. НИКОЛА НИКОЛОВ