Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

Награждаване на ученици от ПГТЛП, гр. Попово, участници в международното състезание „БОБЪР“

Международното състезание „Бобър“ е за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност. В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България (СМБ) и Института по математика и информатика при БАН (ИМИ–БАН). През 2023 г. състезанието се проведе за възрастова група 8-9 клас. В състезанието се включиха 16 ученици от Професионална гимназия по техника и лека промишленост, гр. Попово, които се представиха отлично.

Най-висок резултат в състезанието „Бобър“ (93 точки от 100) и класирана на 25 място от всички 250 участници е Дияна Димитрова Петкова от IX „а“ клас, следвана от Радина Цветомирова Цонева от VIII „а“ клас (86 точки), Йоана Йонкова Габровска от IX „а“ клас (76 точки), Тони Росенов Димов от IX „а“ клас (69 точки), Юлиян Димитров Иванов от IX „а“ клас (67 точки), Християн Ивайлов Алексиев от IX „а“ клас (66 точки), Сабри Ведат Сабри от IX „а“ клас (59 точки), Стефания Петров от VIII „а“ клас (59 точки), Селин Хасанова Ибрямова от IX „а“ клас (58 точки), Кристиан Петров Димитров от VIII „а“ клас (57 точки) и Симеон Миленов Атанасов от VIII „а“ клас (52 точки).

Горди сме, че учениците на Професионална гимназия по техника и лека промишленост, гр. Попово се представиха достойно в международното състезание по информатика и компютърна грамотност „Бобър“. Поздравления!

Специалните грамоти от състезанието бяха връчени официално от д-р Стоян Попвеличков, заместник – председател на Общински съвет, гр. Попово и председател на комисията по образование.

КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА
ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО