Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

Млади таланти в модата-2019

На 06.03.2019 г. бяха оповестени резултатите на отборите, класирани за участие в националния кръг на конкурса „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“. Ръководството на ПГТЛП гр. Попово изказва благодарност на отбора, класиран за участие в престижния конкурс...

УЧЕНИЦИ ОТ ПГТЛП – ПОПОВО КЛАСИРАНИ ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“

 

 

На 06.03.2019 г. бяха оповестени резултатите на отборите, класирани за участие в националния кръг на конкурса „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“. Ръководството на ПГТЛП гр. Попово изказва благодарност на отбора, класиран за участие в престижния конкурс.

Отборът „ГЕОМЕТРИЧЕН РОМАНС – GEOMETRICAL ROMANCE“ с ръководител Димитринка Стойкова Тодорова – старши учител, практическо обучение ще участва в състезанието чрез създаване на модел по идеен проект на тема „ГЕОМЕТРИЯ“, пречупена през погледа на младите хора в градска среда. Ето мотивацията и обосновката на избора на модел на отбора:

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“
Джорджо Армани

„Градската среда много често ни кара да се чувстваме неспокойни. Голям трафик, пълни улици, забързани хора. Съвременните младежи имат задачата да успеят да се справят във всяка една ситуация на деня бързо, решително и с доза грация и елегантност. Знаейки, че цветовете имат силата да внушават и да въздействат психологично върху хората, заложихме на контрастните цветове графит и розово. Основните цветове в нашата „Геометрия“ са актуални както за сезона, така и за младежката деликатна непринуденост. Нежно розово в съчетание с графит са цветовете, които ни вдъхновиха за идеята ни на тема „Геометрия“, пречупена през погледа на младите хора в градска среда. Розовият цвят е символ на романтика, доброта, любов и невинност. Той предизвиква чувство на комфорт, вътрешна хармония и добронамереност. Графитеният цвят е символ на съвремието и основен белег на младите хора на 21 век. Той съдържа в себе си свободата, индивидуалността и духа на младостта. Концепцията, която представяме е от двете привидно противоположни сили ин и ян, които се допълват взаимно и преливат една в друга. Геометричните шарки осигуряват перфектната възможност да използваме семпли линии, без да създаваме прекалено сложни визуални форми. Геометричният почерк придава завършеност на идейния ни проект“.

Успех на отбора на ПГТЛП на единадесетата Панорама на професионалното образование!КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА

ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО