Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

НАГРАДЕНИ ЗРЕЛОСТНИЦИ, ПОКАЗАЛИ ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НА НАЦИОНАЛНИ ОЛИМПИАДИ, СЪСТЕЗАНИЯ И КОНКУРСИ И РАЗРАБОТИЛИ ДИГИТАЛНИ ПРОЕКТИ

Във връзка със 141-тата годишнина от обявяването на Попово за град, на 10.06.2024 г., на тържествена сесия на Общински съвет в Дом на културата „Димо Коларов“, гр. Попово, кметът на общината д-р Людмил Веселинов връчи грамоти и отличия на изявени зрелостници на Професионална гимназия по техника и лека промишленост.

  1. Хюлия Алиева Халилова – първо място в Национален конкурс „Млади таланти в модата“ в раздел „Художествена скица“ и второ място в раздел „Сръчни ръце“. Отлично представяне в проекта „Духът на Испания през призмата на България – багри, мода и традиции“, реализиран в Севиля, Испания.
  1. Рейджан Зюлкяров Реджебов – второ място в регионален кръг на националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“. Отлично представяне в проекта „Да бъдеш успешен IT специалист“ с акроним „ITech_Pro“, реализиран в Сарагоса, Испания.
  1. Александър Цветанов Цанков – разработил дигиталния проект „Система за измерване на ниво“. Отлично представяне в проекта „Да бъдеш успешен IT специалист“ с акроним „ITech_Pro“, реализиран в Сарагоса, Испания.
  1. Рая Йорданова Георгиева – първо място в пети национален конкурс за историческа памет „Будител“ с филма „Мъжът със стоте ръце“, посветен на живота и делото на Раковски и второ място в шести национален конкурс за историческа памет „Будител“ с филма „Паисий – божият пратеник“. Отлично представяне в проекта „Духът на Испания през призмата на България – багри, мода и традиции“, реализиран в Севиля, Испания.
  1. Цвети Тодорова Александрова – разработила дигиталния проект „Система за поливане“. Първо място в пети национален конкурс за историческа памет „Будител“ с филма „Мъжът със стоте ръце“, посветен на живота и делото на Раковски и второ място в шести национален конкурс за историческа памет „Будител“ с филма „Паисий – божият пратеник“.

 

КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА
ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО