Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

НОВА КУПА КЪМ ШАХМАТНИТЕ ТРОФЕИ

       Отборът по шах на Професионална гимназия по техника и лека промишленост, гр. Попово с ръководители Бойко Михайлов и Дима Великова стартира новата година със запомнящ се резултат – злато, сребро и бронз при момчетата и злато и бронз при момичетата.

         На 06.03.2024 г. се проведе Общински кръг на Ученическите игри по шахмат, където шахматистите на ПГТЛП, гр. Попово безапелативно се наложиха над отборите на ПГ „Хр. Ботев“ и ПГСС „Н. Пушкаров“ и завоюваха първите места в двете възрастови групи: възрастова група VIII – X клас и възрастова група XI – XII клас и се класираха за Областен кръг.

         На 07.03.2024 г. в с. Крепча се проведе Областен кръг на Ученическите игри по шахмат. ПГТЛП, гр. Попово участва с два отбора: възрастова група VIII – X клас и възрастова група XI – XII клас. След много оспорвани партии с шахматистите на Първо СУ „Св. Седмочисленици“, гр. Търговище отборът ни във възрастова група VIII – X клас остана на второ място след две победи и две загуби, но загуба на първа дъска. Отборът във възрастова група XI – XII клас се класира на ПЪРВО място и продължава към Зоналния кръг на Ученическите игри по шахмат.

          Честито на победителите и техните ръководители Бойко Михайлов и Дима Великова!

КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА
ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО