Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА 2019/2020 УЧЕБНА ГОДИНА

На 16.09.2019 г. в Професионална гимназия по техника и лека промишлeност тържествено бе открита новата учебна 2019/2020 година. Гост на нашето тържество бе г-н Владимир Иванов – секретар на Община Попово, който ...

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА 2019/2020

 

На 16.09.2019 г. в Професионална гимназия по техника и лека промишлeност тържествено бе открита новата учебна 2019/2020 година. Гост на нашето тържество бе г-н Владимир Иванов – секретар на Община Попово, който поздрави всички с празника и прочете Поздравителен адрес от кмета на Община Попово д–р Людмил Веселинов. Поздравление към учениците отправи и директорът на училището госпожа Каролина Христова–Маркова, която пожела успешен старт на всички – учители и ученици през 2019/2020 учебна година.

На този ден гимназията любезно отвори врати за своите възпитаници, които са направили правилния избор. А именно – училище с установени образователни традиции, доказало се във времето, гимназия с дългогодишна история.

В ранната септемврийска утрин за първи път прекрачиха прага на новото си училище осмокласниците, които ще се обучават по атрактивни и актуални за съвремието специалности, за да придобият желаната професия. Професии с бъдеще:

• ТЕХНИК НА КОМПЮТЪРНИ СИСТЕМИ
• ПРИЛОЖЕН ПРОГРАМИСТ
• МОДИСТ
• ЕЛЕКТРОТЕХНИК

Училището предлага качествено обучение по специалности, така необходими за бизнеса днес. За новата учебна година бе обновена материалната база на гимназията. Тя посреща своите възпитаници оборудвана със съвременна техника и създадена уютна атмосфера. За така желаните специалности са оборудвани три компютърни кабинета. Добре обзаведени с всичко необходимо са и учебните работилници.

И през тази учебна година в гимназията учениците ще получат много добри възможности за изява не само в класните стаи, но и в извънкласната дейност, както и участие в проекти.

Успешен старт на новата учебна 2019/2020 г. за учениците и учителите в ПГТЛП!НЕЛИ ЙОРДАНОВА

СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО БЕЛ