Професионална гимназия
по техника и лека промишленост гр. Попово

ОТНОВО НА ФИНАЛ

Отборът „ГЕОМЕТРИЧЕН РОМАНС – GEOMETRICAL ROMANCE“ с ръководител Димитринка Стойкова Тодорова – старши учител, практическо обучение ще участва в състезанието чрез създаване на модел...

ПГТЛП – ДОКАЗАНИ „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА!“

 

Отборът „ГЕОМЕТРИЧЕН РОМАНС – GEOMETRICAL ROMANCE“ с ръководител Димитринка Стойкова Тодорова – старши учител, практическо обучение ще участва в състезанието чрез създаване на модел по идеен проект на тема „ГЕОМЕТРИЯ“, пречупена през погледа на младите хора в градска среда. Ето мотивацията и обосновката на избора на модел на отбора:

В периода 22–24.04.2019 г. в гр. Хасково се проведе Националният конкурс „Млади таланти в модата“. Темата на състезанието е „ГЕОМЕТРИЯ“, пречупена през погледа на младите хора в градска среда. ПГТЛП гр. Попово за трета поредна година доказа, че е конкурентна на най-добрите професионални гимназии в страната в сферата на леката промишленост. Отборът, който достигна до националният етап на състезанието е „ГЕОМЕТРИЧЕН РОМАНС – GEOMETRICAL ROMANCE“ с ръководител г-жа Димитринка Стойкова – старши учител, практическо обучение в професионално направление „Производствени технологии – текстил, облекло, обувки и кожи“.

Александра Недялкова и Мелис Сюлманова от VIII „г“ клас и Янка Димитрова от XII „а“ клас се представиха с дамско облекло в нежно розово в съчетание с графит. Розовият цвят е символ на романтика, доброта, любов и невинност. Той предизвиква чувство на комфорт, вътрешна хармония и добронамереност. Графитеният цвят е символ на съвремието и основен белег на младите хора на 21 век. Той съдържа в себе си свободата, индивидуалността и духа на младостта. Концепцията, която представи отбора е от двете привидно противоположни сили ин и ян, които се допълват взаимно и преливат една в друга.

За оригиналните идеи, ефектно изработените тоалети и прекрасното им презентиране, нашите момичета и техният ръководител г-жа Димитринка Стойкова получиха заслужено признание и заеха почетното ВТОРО място.

Горди сме, че НАУМ и МОН отличиха с плакет за заслуги и принос за развитие на професионалното образование единствено нашата успешна директорка – г-жа Каролина Христова–Маркова.ГАЛЯ НИКОЛАЕВА

СТАРШИ УЧИТЕЛ ПО БЕЛ