Професионална гимназия
по техника и лека промишленост,  гр. Попово

ПГТЛП, гр. Попово инициира среща на ученици, родители и учители с г-н ПЕТЪР ХРИСТОВ – управител на „ПИ СИ ХЕЛТ“ ООД, на тема „КИБЕРСИГУРНОСТ“

     Киберсигурността е набор от процеси, практики и технологични решения, които помагат за защита на критични системи и мрежа от цифрови атаки. Днешният свят е по-свързан от всякога. Глобалната икономика зависи от хората, които комуникират в различни часови зони и осъществяват достъп до важна информация от всяко място. Киберсигурността дава възможност за продуктивност и иновации, дава на хората увереността да работят и да се социализират онлайн. Типовете заплахи за киберсигурност са: злонамерен софтуер, рансъмуер, фишинг, вътрешни заплахи. Кои са най-добрите практики за киберсигурност? Решения за киберсигурност?

       Отговор на всички тези въпроси бе даден от г-н Петър Христов – управител на фирма „ПИ СИ ХЕЛТ“ ООД. На 16.02.2024 г., в актовата зала на ПГТЛП, гр. Попово той проведе среща с ученици от VIII „а“ и IX „а“ клас, професии „Приложен програмист“ и „Графичен дизайнер“. На срещата присъстваха г-жа Катя Желязкова – директор на дирекция „Бюро по труда“, родители и учители.

 

КАРОЛИНА ХРИСТОВА–МАРКОВА

ДИРЕКТОР НА ПГТЛП – ПОПОВО